Tijdens de voorjaarsvakantie staat COMM volledig in het teken van Fake News. Geloof jij alles wat er online staat? Na jouw bezoek aan COMM in de vakantie ben jij nepnieuws expert! Zo kan je in COMM een professionele nepnieuws workshop volgen, kan je de speurtocht Fake News doen en kan je zelf op onderzoek uit in het Lab en daar ontdekken welk nieuws écht waar is of juist niet. Kan jij door de leugens heen prikken?

Wat is er te doen tijdens de voorjaarsvakantie?

Workshops Fake News volgen
Vanaf zondag 24 februari t/m 3 maart op zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag in de vakantie is er 2 keer per dag een workshop fake News om 11.00 en 13.30 uur.

De workshop duurt circa 60 minuten.

De kinderen gaan aan de slag met nepnieuws; wat is het eigenlijk en hoe makkelijk trap jij er in? Na wat voorbeelden in het museum te hebben besproken gaan de kinderen zelf nepnieuws maken en verspreiden! Op die manier leren ze nepnieuws beter herkennen.

Leeftijd:8+--
Aantal:Max. 15 kinderen.--
Kosten:Gratis--
Tijden:11.00 en 13.30 uur op 24, 26, 28 februari en 2 en 3 maart.--
Inschrijven:alleen op de dag zelf bij de receptie van het museum. Vol=vol--
Locatie:Lab--

Herken jij nepnieuws? Online aan de slag!
In het Lab hebben we tablets voor jou klaargezet. Daarop kun je zonder begeleiding zelf nepnieuws berichten lezen en ontdekken welke berichten nep of echt zijn.

Wanneer:Doorlopend, buiten de workshoptijden om--
Locatie:Lab--

Kom de nepnieuws speurtocht doen door het museum!
Met welke bril kijk jij naar nieuwsberichten? Geloof jij alles wat je hoort of leest? Of ben je niet zo goedgelovig? Wij hebben leuke en bijzondere verhalen bij onze collectie verzameld. Weet jij welke waar zijn en welke nep?

Doe de speurtocht en ontdek hoe makkelijk jij in ons nepnieuws gelooft! Lever je antwoorden in bij de balie en ontvang een klein cadeautje.

Wanneer:Doorlopend--
Leeftijd:1 speurtocht voor 4-7 jaar--
1 speurtocht voor 8 en ouder--
Hoe: Speurtocht wordt uitgedeeld bij de entree aan de kassa.--
De medewerker aan de balie heeft de antwoorden. Kinderen checken na afloop hun antwoorden en ontvangen daarna een klein presentje.--
Kosten:Gratis--
Locatie:Door het hele museum--