1

Zaklampentochten op kasteel Amerongen




Zaklampentochten op kasteel Amerongen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De zaklampentochten zijn er weer! Een spannende en leuke rondleiding voor kinderen in het donker!

Kasteel Amerongen maakt zich op voor de winter. De luiken gaan op tijd dicht, want het wordt kouder en vroeg donker. Maar als iedereen aan het eind van de dag naar huis gaat, komt het kasteel tot leven! Er valt juist veel te ontdekken, daarom organiseren wij in de voorjaarsvakantie op dinsdag 26 en woensdag 27 februari weer zaklampentochten! Het tarief € 6,00 per persoon. Museumkaart is niet geldig.

Wat gaan we doen?
Als het donker is ga je met een begeleider het kasteel ontdekken in het donker. Let op: het is geen griezelspeurtocht! Deze zaklampentocht is daarom geschikt voor ieder kind. De zaklampentocht duurt ongeveer drie kwartier. Op beide dagen vertrekken er twee groepen om 17:45 uur en twee groepen om 19:00 uur: een groep van 4 t/m 7 jaar en een groep van 8 t/m 10 jaar.
Bij de leeftijdscategorie 4 t/m 7 jaar is één ouder per gezin toegestaan om mee te gaan met de rondleiding. Bij de leeftijdscategorie 8 t/m 10 jaar is dit niet toegestaan. Let op: vol is vol! Vanwege de kwetsbare collectie van het Huys zijn er maar 12 personen per zaklampentocht toegestaan.

Voor wachtende ouders
Voor de ouders die niet mee gaan met de zaklampentocht is er een ‘ouderprogramma’ samengesteld: voor € 6,00 per ouder wordt u opgevangen in het Onderhuys en leert u alles over het Huys middels een korte introductie en een leuke documentaire onder het genot van een kopje koffie of thee. U kunt natuurlijk ook uw kinderen afzetten en ze op een later tijdstip weer ophalen.

Hoe geef je je op en wat moet je meenemen?
Let op: neem je eigen zaklamp mee! Deelname aan de zaklampentochten is alleen mogelijk via online bestelde tickets . Verkoop gaat uitsluitend online en het is niet mogelijk om tickets af te rekenen in kasteelwinkel Annebetje. Bestel dus direct online uw tickets via de website van het kasteel.

 Bezoek kasteelamerongen.nl

Zaklampentochten op kasteel Amerongen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.