Het recente leven van Robin Borneman laat zich het beste omschrijven als een spannend en muzikaal boek; als een jongensdroom die is uitgekomen. In 2013 werd deze in het Brabantse Oss geboren zanger-muzikant via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. TSO is een van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit, met meer dan 10 miljoen verkochte albums en evenzoveel tickets.

Elk jaar in november en december toert Robin met TSO langs alle grote arena’s van de Amerikaanse Oostkust. Op 30 juni 2015 sloot TSO bovendien ook nog eens ’s werelds grootste hardrock- en metalfestival Wacken Open Air in Duitsland af voor ruim 80.000 bezoekers.

Maar Robin Borneman is inmiddels ook een gevierde solo-artiest. Het kenmerkende filmische aspect komt op zijn nieuwe 3e solo-album Folklore II volledig tot zijn recht. Invloeden van Tom Waits, 16 Horsepower en Johnny Cash razen door het spookachtige landschap, maar ook de sprookjesachtige warmte van Nick Drake en Leonard Cohen is nooit ver weg. Het album kreeg dan ook louter juichrecensies (o.a. 5*****/5***** sterren recensies in Musicmaker en Lust For Life); behaalde de 1e plek in de Vinyl Top-33 en kwam hoog binnen in de Album Top-100.

Inmiddels speelde Robin live bij NPO Radio 1, NPO Radio 2, een aantal malen bij Omroep Brabant, Omroep Friesland en staat hij op de playlist bij Pinguin Radio en Indie XL. Zijn album releaseshow in Doornroosje was begin deze maand al weken op voorhand uitverkocht.

Support: The Blackest White

Na de ontbinding van Peter Pan Speedrock, de beruchtste Nederlandse rock & rollband van dit millennium, ging zanger-gitarist Peter van Elderen de tegenovergestelde richting uit.
In plaats van zijn distortion-gevoede Les Paul door een Marshall-toren te laten blazen, pakte hij een akoestische gitaar, begon songs zonder opsmuk te schrijven en kwam op de keerzijde van hels kabaal terecht.

Dit is het schaduwrijk waar melancholie sluimert in desolate reflecties. Maar er is geen duisternis zonder licht. Het evenwicht komt van Peters zielsverwant Eva Mara, wiens vocalen een bekorende kracht hebben met de allure van een sirene uit De Odyssee van Homeros. Wanneer hun stemmen samenkomen wordt contrast omgetoverd tot harmonie, vol luister uitvloeiend in The Blackest White. Open zowel de oren als de geest en laat je meevoeren.

Robin Borneman + The Blackest White

Fotograaf: Willem Twee poppodium