Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april is er voor families van alles te doen in het Zuiderzeemuseum. In het buitenmuseum ontdek je de herkomst en betekenis van het paasfeest. Een speciale paasroute voert je langs alle leuke plekken, waar je paasvoorwerpen in de feestwinkel zoekt, een voorjaarsschoonmaak houdt in een woonhuis uit 1920 en de strijd met elkaar aangaat bij de paasspelen. Na afloop ontvang je als beloning een leuke verassing. Daarnaast kunnen kinderen in het knutselatelier aan de slag met het knutselen van een paascreatie.

Vuile handjes
Steek je handen uit de mouwen voor de paasschoonmaak van 1919. Kinderen ontdekken dat ze in een huishouden van vroeger vuile handjes krijgen. Deze activiteit vindt plaats van 11.00 tot 16.30 uur.

Feest! Weet wat je viert
Paasfeest is onderdeel van ‘Feest! Weet wat je viert’, een landelijk initiatief van museum Catharijneconvent te Utrecht. Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Chanouka en Sinterklaas. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis? Op staat allerlei informatie over feesten. Ontdek in musea aan de hand van echte kunstwerken en bijzondere voorwerpen nog veel meer over feesten en de eeuwenlange tradities die erbij horen.