Leuke kinderactiviteiten tijdens Pasen, maar ook zonder kids is het goed toeven op het eiland. De gidsen leiden je beide paasdagen graag rond om je extra informatie te geven over het fort en zijn geschiedenis. Wel oppassen dat je niet over een paasei struikelt!

Voor alle leeftijden is er tijdens de paasdagen veel om van te genieten op Pampus. Natuurlijk is de belevingsroute Het Verhaal van Pampus een must! Hier kan je zelf voor Pampus liggen en ontdekken waar het bekende gezegde eigenlijk vandaan komt. Kijk niet raar op als je tegen een pratend hoofd aanloopt… Ook de vernieuwde en uitgebreide foto-expo ‘Forten van Boven’ is een aanrader. Je ziet hier in vogelvlucht alle forten van de Stelling van Amsterdam én van de Nieuwe Hollandse Waterlinie liggen.

Splinternieuwe attractie
Dit Paasweekend wordt extra speciaal voor alle bezoekers, omdat zij de eersten zullen zijn die in de spiksplinternieuw luchtballon gaan ‘vliegen’ over Het geheime Wapen van Amsterdam! De ballonvaart vormt het hoogtepunt in de nieuwe belevingsroute die verhaalt over de Stelling van Amsterdam. Om deze nieuwe aanwinst te vieren, deelt Pampus per jaargetijde echte ballonvaarten uit voor 2 personen. Iedereen die op het eiland komt, maakt kans op zo’n super gave ballonvaart door de lucht!