Kindermuziekdag Muziekgebouw Eindhoven

Kindermuziekdag Muziekgebouw Eindhoven


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoek op zondag 14 april de speciale Kindermuziekdag in het Muziekgebouw Eindhoven! De philharmonie zuidnederland biedt samen met het Muziekgebouw uiteenlopende activiteiten aan voor iedereen van 5-90 jaar.

Programma Kindermuziekdag

11.00 - 11.45 uur: Radio Walvis 6+
12.15 - 13.00 uur: Violenwonderland workshop 5-90 jaar
13.30 - 14.15 uur: Violenwonderland workshop 5-90 jaar
16.00 uur: Concert door deelnemers Brabantse Strijkersdag in het CKE

Radio Walvis 6+
Denk aan een ijsbeer. Bedenk er ook meteen een wereld van sneeuw, zeehonden en bevroren zee bij. Zie je al iets? Je bent in Groenland, een eiland dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Daar wonen de Inuit, een volk dat al honderden jaren de allerkoudste sprookjes vertelt. Maar het stoere Inuit-meisje Pilu heeft haar eigen verhaal dat ze graag wil doorvertellen. Ze gebruikt hiervoor een taperecorder, waarmee ze – ‘Tssssjik tssssjik: Dit is Radio Walvis!’ - haar eigen spannende radioshow maakt. Voor iedereen die luisteren wil. Radio Walvis is een geestige vertelling gebaseerd op een eeuwenoud Inuit-sprookje, verteld in een volledig gerecyclede vormgeving, die verwijst naar de problematiek van de plastic soep. Drie musici van philharmonie zuidnederland en actrice Eva Meijering brengen het door Jorieke Abbing geschreven verhaal tot leven.

Radio Walvis is een productie van philharmonie zuidnederland in co-productie met Schippers&VanGucht.
Locatie: Kleine Zaal Muziekgebouw Eindhoven
Prijs: € 7,50 tot 12 jaar, €10,00 vanaf 12 jaar. Klik hier voor tickets.

Violinwonderland Workshop 5-90 jaar
Heb je altijd al een keer viool willen spelen? Dan kan dat tijdens de Violinwonderland Workshop gegeven door Geertje Podevyn, violiste van philharmonie zuidnederland. Ze neemt voor iedereen een echte viool mee en leert je daar in een mum van op spelen. Klinkt het in je eentje misschien nog een beetje zo zo, met z’n allen is het vioolspelen meteen een feest! De workshop is toegankelijk voor iedereen tussen de 5-90 jaar, ook voor degene die nog geen viool speelt. Stap voor stap leert deze ervaren violiste de deelnemers de viool te bespelen. Interactie en plezier staan voorop.

Locatie: Foyer Kleine Zaal Muziekgebouw Eindhoven
Maximaal aantal deelnemers: 30
Reserveer gratis, klik hier! Let op! De workshop van 12.15 uur zit vol.

Mini-concert door deelnemers Brabantse Strijkersdag
Voor de negende keer vindt dit jaar de Brabantse Strijkersdag plaats. Een samenwerking tussen CKE Muziekschool, Faso en philharmonie zuidnederland. Twee orkesten bestaande uit jonge strijkers – de jongste is vijf jaar - repeteren op hun eigen niveau aan passend repertoire. Drie musici van philharmonie zuidnederland treden eveneens op als solist. De Strijkersdag staat in het teken van plezier: het plezier van samen muziek spelen. Kom sfeer snuiven als deze jonge strijkers een concert geven na een dag hard werken. Combineer het met de Violinwonderland Workshop waarbij je viool leert spelen. Kortom: een dag bomvol muziek!

Locatie: Concertzaal CKE Muziekschool (let op, dit is niet in Muziekgebouw Eindhoven)
Toegang gratis
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren vooraf niet mogelijk.

 Bezoek www.philharmoniezuidnederland.nl

Kindermuziekdag Muziekgebouw Eindhoven
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.