VE Quint en harmonie Sempre Avanti pakken uit

VE Quint en harmonie Sempre Avanti pakken uit

Op zaterdag 22 juni om 20.00 staan de reisleiders klaar om u te begeleiden op een inspirerende wereldreis. Vanuit vertrekhal De Haandert in Tegelen nemen de dames van Vocaal Ensemble Quint en de muzikanten van Harmonie Sempre Avanti u mee naar alle continenten van onze wereld. Dit alles onder de bezielende leiding van Esther Zaad en Jacques Claessens.

Harmonie Sempre Avanti is een muziekvereniging uit Tegelen. De vereniging is opgericht in 2002 en bestaat uit een harmonieorkest, een opleidingsorkest en een slagwerkensemble. Harmonie Sempre Avanti heeft daarnaast een eigen muziekopleiding voor kinderen en volwassenen. De vereniging telt 100 leden in de leeftijd van 5 tot 95 jaar.

Het harmonieorkest telt ongeveer 70 muzikanten en staat onder leiding van dirigent Jacques Claessens, die het orkest sinds de oprichting in 2002 onder zijn hoede heeft.
Het harmonieorkest, opleidingsorkest en slagwerkensemble geven regelmatig concerten in en buiten Tegelen. Daarnaast levert het harmonieorkest een muzikale bijdrage tijdens de diverse lokale culturele activiteiten zoals het Sint Maartensfeest en de Vastelaovend.

Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste jonge vrouwen uit de wijde omstreken van Venlo en staat sinds 2010 o.l.v. Esther Zaad. Naast de titel Koor van het Jaar 2016-2017 is Quint sinds 7 oktober ook de trotse drager van de titel Limburgs Koor van het jaar 2018. Deze werd behaald tijdens het Open Limburgse Koor Festival in de Oranjerie in Roermond. Voor 2020 staat deelname aan de World Choir Games die plaatsvinden in België op het programma.

Quint is een koor dat de lat hoog legt en onderscheidend is door een mix van klassieke en lichte muziek. Het koor zet met een jonge uitstraling en groot saamhorigheidsgevoel een verrassende presentatie neer.

Daarnaast kunt een u bijdrage verwachten van Sef Derkx. Hij was ruim veertig jaar werkzaam bij het Gemeentearchief en Goltziusmuseum en vervolgens bij het Limburgs Museum in Venlo. Hij publiceert over geschiedenis, kunst en cultuur.
Voor Omroep Venlo schrijft hij de stadscolumn Aevel en voor de editie Venlo-Tegelen-Belfeld van het weekblad Via Limburg de historische kroniek Floddergats.
Bovendien verzorgt hij lezingen, presentaties en openbare interviews.

Laat u meevoeren op de warme golven van deze muzikale samenwerking en proef de vakantiesfeer op 22 juni om 20.00 u in Cultureel Centrum de Haandert in Tegelen.
Entree is €10,00. Tot 18 jaar gratis.

Boarding passes zijn te koop bij :
PimPamPom, Kerkstraat 34 Tegelen
Boekhandel Koops,Klaasstraat 17 Venlo
Per mail quint@sempre-avanati.nl

VE Quint en harmonie Sempre Avanti pakken uit

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.