Geef mij wind en zeilen - Volendam voor de boeg

Uitwaaien en volop genieten op het ruime dek of heerlijk plaatsnemen in de riante salon met bar, het historische zeilschip uit 1886 toont u op elke plek haar volle karakter.
We kunnen er veel over schrijven, maar één ding is zeker…u beleeft het vanaf de eerste stap aan dek. Of het nu gaat om het hijsen en neerhalen van het grootzeil, de fok of kluiver, het overstag gaan of in de rol van roerganger… iedereen – van junior tot senior - mag naar eigen voorkeur en mogelijkheden meehelpen.

Programma
- Afvaart aan de Herengracht bij de Sluis om 10:00 uur.
- Vanaf Muiden zetten we koers naar het IJsselmeer. We passeren de zeesluizen, varen langs het Muiderslot, het Koninklijke jacht De Groene Draeck en het gestrande piratenschip Elisabeth Smit.
- Na de lunch meren we af in de pittoreske haven van Volendam. U heeft gelegenheid voor een korte kennismaking met dit wereldberoemde vissersdorp dat vanaf 1880 wordt bezongen als de Parel van de Zuiderzee.
- Als iedereen weer aan boord is, hijsen we opnieuw de zeilen en zetten we koers terug naar Muiden. We meren weer aan om plusminus 17.00 uur

Geef mij wind en zeilen - Volendam voor de boeg

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.