Bach & Bleekwater

Een uniek theater-concert rond de Chaconne van Bach

Met 8 topmusici, tekst van schrijver Ko van de Bosch en arrangementen van ‘De Nieuwe Wildernis’-componist Bob Zimmerman, is ‘Bach & Bleekwater‘ een spannend en muzikaal avontuur.

In Bach & Bleekwater ontmoeten twee dames, een altvioliste en een schoonmaakster elkaar bij toeval. Door een planningsfout van het theaterfestival, staan ze beiden op het podium in de boerenschuur. De een om een concert te geven, de ander om schoon te maken. Beide zijn onverzettelijk en gaan door met datgene waarvoor zij zijn ingehuurd: muziek maken en schoonmaken. Ze raken met elkaar in gesprek en de schoonmaakster breekt open door de gespeelde muziek. Waar haar verbeelding aanvankelijk niet verder ging dan “Tilt u de muziek even op, dan kan ik er wel onderdoor dweilen. Ik heb er geen last van”, komt ze gedurende de avond in de ban van alle vergezichten en gevoelens die de muziek oproept….

Componist Bob Zimmerman schreef speciaal voor de top musici van Bach & Bleekwater muziekstukken gebaseerd op de Chaconne van Bach.

Bach & Bleekwater

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.