1

Zuiderzeemuseum: expositie 'Kleren maken de vrouw'


-advertentiepositie-



Zuiderzeemuseum: expositie 'Kleren maken de vrouw'

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verlengd: de tentoonstelling Kleren maken de vrouw. Een aansprekend en leerzaam overzicht van kleding van vroeger en nu. De nadruk van deze tentoonstelling ligt niet alleen op de oude handwerk- en repareertechnieken en de schoonheid die deze opleveren, er is ook aandacht voor hedendaags design dat is gebaseerd op oude vormen en technieken. Leer wat er allemaal kwam kijken bij het maken en onderhouden van kleding én ontdek hoe jij je eigen kleding een tweede of misschien wel derde leven kunt geven!

Op de catwalk zijn, naast prachtige klederdracht, onder andere stukken te zien van hedendaagse modeontwerpers zoals Jan Taminiau en Alexander van Slobbe. Daarnaast zijn duurzame creaties van Hul le Kes en Ronald van der Kemp te bewonderen in de tentoonstelling. Er is veel aandacht voor het onderhouden van kleding om de levensduur te verlengen. Duurzaamheid wordt in onze tijd steeds belangrijker en ook kleding wordt ‘geupcycled’ of ‘gerecycled’. Maar de tentoonstelling Kleren maken de vrouw in het binnenmuseum toont dat deze trend niet nieuw is. In een tijd dat de meeste kleding nog zelf met de hand werd gemaakt, was het volkomen vanzelfsprekend dat kapotte kleren werden hersteld. Stof – wol, linnen, katoen en soms zijde of kant – was kostbaar. Tijd niet.

Kinderen gaan in deze tentoonstelling op onderzoek uit en ontdekken hun eigen talenten met naald en draad. En wedden dat jij daar ook nog iets van opsteekt! Of gaan jullie liever iets moois borduren? Op de borduurtafel vind je patronen geïnspireerd op de museumcollectie. Daarna is het tijd voor het spannende, digitale wasspel!

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Zuiderzeemuseum: expositie 'Kleren maken de vrouw'
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.