Prinsengrachtconcert in Amsterdam


-advertentiepositie-



Prinsengrachtconcert in Amsterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een podium voor klassieke muziek, op een bijzondere plek in de open lucht, en het allerbelangrijkste: voor iedereen toegankelijk. Dat was in 1981 het idee van ondernemers Hans Duijf en Theo Inniger, destijds directeur van Hotel Pulitzer.

Het Prinsengrachtconcert was geboren en groeide uit tot een jaarlijks terugkerend spektakel. Maar liefst 10.000 bezoekers laven zich elk jaar vanuit hun bootjes, raamkozijnen of op de kade aan de prachtige klanken op de gracht van het grootste klassieke openluchtconcert van Nederland. Het evenement is inmiddels het best bekeken klassieke muziekprogramma op de televisie.

In de middag verzorgen de 14-jarige Aliza Faber, de 12-jarige Donna van Leeuwen en de 12-jarige Marcel Sutedja samen met popsterren Jamai, Trijntje Oosterhuis en Patricia van Haastrecht en het JeugdOrkest Nederland het Kinderprinsengrachtconcert. Dit concert begint om 16:30 uur. Aan het begin van de avond laat bariton Raoul Steffani horen waarom hij in 2018 terecht de GrachtenfestivalPrijs won. Daarna schitteren de Finse topviolist Pekka Kuusisto en ensemble Camerata RCO op het ponton op de Prinsengracht, met een afwisselend optreden vol muzikale verrassingen.

 Bezoek www.prinsengrachtconcert.nl

Prinsengrachtconcert in Amsterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.