GLOW Eindhoven 2019

GLOW Eindhoven 2019

Van 9 tot en met 16 november 2019 staat Eindhoven voor de 14e keer in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Zo’n 35 kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. De lichtkunstprojecten worden met elkaar verbonden middels een looproute.

Living Colors
Na de thema’s The Source in 2017 en Shadows & Light in 2018 sluit GLOW dit jaar het drieluik af met Living Colors. De lichtkunstenaars zijn aan de slag gegaan met het thema, resulterend in kunstwerken die elk het thema uitdragen op hun eigen manier. Wat gebeurt er als we het spectrum van licht uit elkaar halen? Welke kleuren zien we, waar leiden ze ons naartoe? Hoe verhouden kleuren zich tot de bron van licht?

GLOWlabs: nieuw talent straalt
GLOW lanceert dit jaar vol trots de GLOWlabs. Deze labs zijn sessies waarin bedrijven, kunstenaars, technici, designers, instellingen en inwoners vanuit een bepaalde thematiek samenwerken aan innovatieve lichtkunstwerken. Een nieuw concept waar creativiteit in lichtkunst tot uiting komt. De volgende projecten zijn ontstaan in de GLOWlabs.

GLOW Eindhoven 2019

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.