Seizoenswandeling Oostvaardersplassen - Almere

Seizoenswandeling Oostvaardersplassen - Almere

Maak een seizoenswandeling door de Oostvaardersplassen bij Almere en ontdek van alles over de planten en dieren van het seizoen.

Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en kom alles te weten over de Oostvaardersplassen Almere. Ga mee op seizoenswandeling onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer en ontdek alles over de  planten en dieren van de Oostvaardersplassen.


Winterwandeling 4 januari t/m 14 maart

Temperaturen dalen, de weersomstandigheden worden minder en de winterdagen zijn in aantocht. Op deze dagen zitten we liever binnen en ook de dieren in de Oostvaardersplassen zoeken in deze periode beschutting. Maar niet getreurd! Onder de leiding van een gids kan je alsnog op zoek naar deze dieren en genieten van de natuur om je heen.


Lentewandeling 21 maart t/m 2 mei

De jonge dieren zijn geboren en de eerste bloemen en planten beginnen weer uit te lopen. Samen met een gids heb je kans om verschillende dingen te zien, zoals de pullen van de grauwe gans en nog veel meer andere prille beginnen. Een unieke ervaring om in het voorjaar jonge dieren te observeren en te genieten van de natuur.


  • Prijs inclusief kop koffie/thee bij ontvangst

  • Optioneel: boek een seizoensgerecht voor na de wandeling. Mail het buitencentrum als je wilt weten wat het seizoensgerecht is.

  • Trek stevige schoenen en niet opvallende wind- en waterdichte kleding aan

  • Gebruik geen parfum

  • Tip: neem je verrekijker en/of camera mee

  • Niet toegankelijk voor mindervaliden, de wandeling gaat over onverharde paden

  • Honden niet toegestaan

Seizoenswandeling Oostvaardersplassen - Almere

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.