Seizoenswandeling Oostvaardersplassen - Lelystad

Seizoenswandeling Oostvaardersplassen - Lelystad

Kom naar Buitencentrum Oostvaardersplassen voor een seizoenswandeling bij de Oostvaardersplassen. De gids weet meestal wel waar de dieren verblijven, dus grote kans dat je een konickpaard of een van de vele vogelsoorten in hun natuurlijke omgeving te zien krijgt.

Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een seizoenswandeling bij de Oostvaardersplassen. Onder leiding van een gids ontdek je in de winter en in de lente alles over de flora en fauna van dit gebied.


Winterwandeling 5 januari t/m 15 maart


Temperaturen dalen, de weersomstandigheden worden minder en de winterdagen zijn in aantocht. Op deze dagen zitten we liever binnen en ook de dieren in de Oostvaardersplassen zoeken in deze periode beschutting. Maar niet getreurd! Onder leiding van een gids kan je alsnog op zoek naar deze dieren en genieten van de natuur om je heen.


Lentewandeling 21 maart t/m 10 mei


De eerste jonge dieren zijn geboren en de eerste bloemen en planten beginnen weer uit te lopen. Samen met een gids heb je kans om verschillende dingen te zien, zoals de pullen van de grauwe gans en nog veel meer andere prille beginnen! Een unieke ervaring om in het voorjaar jonge dieren te observeren en te genieten van de natuur.   • Inclusief kop koffie of thee bij aankomst

  • Trek niet opvallende wind- en waterdichte kleding en stevige schoenen aan en gebruik geen parfum
       

  • Tip: neem een verrekijker mee of huur er een bij het buitencentrum

  • De wandeling gaat over halfverharde paden en is hierdoor niet zo geschikt voor mindervaliden

  • Honden niet toegestaan

Seizoenswandeling Oostvaardersplassen - Lelystad

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.