Plastic Fantastic! 60 jaar Barbie

Plastic Fantastic! 60 jaar Barbie

Kom 60 jaar Barbie vieren in het Stedelijk Museum Vianen! ‘s Werelds beroemdste modepop is dit jaar 60 jaar geworden. Barbie is een icoon en heeft menig meisjeskamer sinds 1959, toen de pop voor het eerst in de Verenigde Staten werd uitgebracht, gevuld. Gedurende tientallen jaren is Barbie altijd meegegaan met de tijd en in de overzichtstentoonstelling 'Plastic Fantastic! 60 jaar Barbie' laat het museum zien hoe het schoonheidsideaal en de Barbie van de jaren 60 tot vandaag de dag zijn veranderd.

Het museum presenteert ruim honderd Barbies waaronder de klassiekers Malibu Barbie en Barbie Superstar. Ook zijn de zeldzame allereerste Barbie uit 1959 en de voorloper, de Duitse Bild Lilli, te zien.

In 'Plastic Fantastic! 60 jaar Barbie' zien we de pop in allerlei verschillende rollen en outfits. Barbie ging verder dan stilzitten en mooi zijn, zij werd astronaut, kreeg een eigen auto en werd zelfs transgender. Natuurlijk zijn vriend Ken, die in 1961 gelanceerd is in de Verenigde Staten, zusje Skipper en Barbies vrienden ook vertegenwoordigd in de tentoonstelling.

Kunstgeschiedeniscursus
In samenwerking met de KLU zal in de maanden februari en maart op de donderdagavond de kunstgeschiedeniscursus Eeuwige schoonheid. Van Venus van Milo tot Plastic Fantastic door docent Barry Heinrichs worden georganiseerd. In deze cursus leert u hoe de reclame- en modewereld handig gebruikt maken van ideeën over schoonheid, maar zien we ook een klassieker verhaal over eeuwige schoonheid: mogelijk en onmogelijk, au naturel en grotesk.

Plastic Fantastic! 60 jaar Barbie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.