Fietsen langs fascinerende forten

Fietsen langs fascinerende forten

Rondje Stelling op 23 augustus 2020, fietsen langs fascinerende forten #fietsen #rondjestelling

De jaarlijkse fietstocht Rondje Stelling over de historische Stelling van Amsterdam staat op 23 augustus 2020 op de kalender. Met drie uitgezette routes en keuze uit twee afstanden van 85 km en 170 km belooft de populaire fietstocht wederom een succes te worden. Naast de uitdaging om alle 46 forten van de oude verdedigingslinie op een dag te ronden zorgen diverse S-bochten in de groene zones voor bijzondere momenten tijdens de tocht.

Na zeven succesvolle jaren vond organisator St. Fortza Velo de tijd rijp voor vernieuwing om het deelnemersaantal van rond de achthonderd fietsers, ook dit jaar te halen. Daarbij is de basis hetzelfde gebleven namelijk aandacht voor de historische Stelling van Amsterdam maar is de route van 170 km over de verdedigingslinie rond de hoofdstad plaatselijk vernieuwd en de twee verschillende routes van elk 85 km zijn beide geheel vernieuwd.

Starten voor de afstanden van 85 en 170 km kan op twee plaatsen namelijk fort aan den Ham in Uitgeest en het fort van Hoofddorp in de Haarlemmermeer. De start voor een van de twee afstanden van 85 km is ook vanuit beide forten maar de route verschilt per locatie. Vanuit Uitgeest voert de route van 85 km door het noordelijk gebied van Amsterdam en blijft de route vanuit Hoofddorp ten zuiden van de stad.

Nieuw is ook de startlocatie in Hoofddorp op het verbouwde Fort van Hoofddorp ten zuiden van de hoofdstad waar de deelnemers aan het Rondje Stelling worden ontvangen op het horecaterras. Het Fort aan den Ham in Uitgeest is evenals voorgaande jaren startlocatie in het gebied ten noorden van Amsterdam en. Onderweg is gelegenheid tot rusten bij horeca ondernemingen waaronder het Paviljoen Uit & Meer bij het fort Uitermeer in Weesp waar ook de bidon gevuld kan worden.

Inschrijven voor de fietstocht kan vanaf 1 maart 2020 via www.rondjestelling.nl. Iedereen die vooraf inschrijft, betaalt het voordelige inschrijftarief van zeven euro voor de 85 km en negen euro voor de 170 km. Naast een goed verzorgde fietstocht krijgen de deelnemers uitgepijlde routes, GPX navigatie, een stempel- en detailkaart, een routebeschrijving en verzorging onderweg zoals EHBO en calamiteitenopvang.

Fietsen langs fascinerende forten

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.