Tentoonstelling "Oude oevers, oud land"

Tentoonstelling "Oude oevers, oud land"

Almeers verleden geïllustreerd door Kelvin Wilson
4 februari t/m 30 april 2020

Illustrator Kelvin Wilson brengt met zijn werk het Almeerse verleden weer tot leven. De Prehistorie, Zuiderzeetijd en Tweede Wereldoorlog staan centraal. Het Erfgoedhuis laat van 4 februari i tot en met 30 april vijftien bijzondere illustraties van hem zien in de tentoonstelling Oude oevers, oud land. Toegang is gratis.

Wilson is in 1969 geboren in Newcastle upon Tyne en woont sinds 1974 in Nederland. Hij studeerde in 1992 als illustrator af aan de kunstacademie in Rotterdam. De taak van een archeologisch reconstructietekenaar is, in beginsel, de plek, de handelingen en het uiterlijk van onze verre voorouders weer tot leven te brengen: ‘zo was het’.

Wilson is bekend van zijn tekeningen van de Egyptische farao’s, de Russische hunebedden en de Schotse prehistorische oudheden. Maar weinig onderwerpen dagen hem echter zoveel uit als de vondsten uit Almeerse bodem. Houten staken in het water, op een rij van zeshonderd meter lang. Een ontschorste boomstam, gekapt in een gebied waar niemand zou kunnen leven. Een spikkeltje rode verf, gemorst in achtduizend jaar zand.

Meer informatie is te vinden op almere.nl/erfgoedhuis

Erfgoedhuis Almere
Baltimoreplein 112
1334 KA Almere Buiten
Het Erfgoedhuis ligt op een paar minuten loopafstand van NS- en busstation Almere Buiten.

Tentoonstelling

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.