Eurosonic Air 2020




Eurosonic Air 2020

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een non-profit, 100% showcase-festival voor uitsluitend Europese artiesten, met een internationale muziekconferentie. ESNS verkoopt elk jaar uit en trekt meer dan 4.000 professionele delegates, waaronder 400 internationale festivals, en presenteert showcases van ruim 350 Europese artiesten voor meer dan 40.000 bezoekers in totaal.

Overdag vindt een internationale muziekconferentie plaats in conferentiecentrum ‘De Oosterpoort’, met 150 panels, keynotes, interviews, workshops, diners, pitches, borrels, presentaties en bijeenkomsten over de nieuwste ontwikkelingen in de Europese en internationale muziek, media, productie en interactieve industrie.

’s Avonds, tijdens de twee showcasefestivals (Eurosonic en Noorderslag), krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek van muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) artiesten, die in ruim 40 zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats in concertzaal De Oosterpoort in Groningen op zaterdag.

ESNS is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Zo is ESNS verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Shame, Her, Alma, Roosevelt, Aurora, Dua Lipa en meer. Dit doen we niet alleen door een podium te bieden, maar acts ook na ESNS te ondersteunen met het uitwisselingsprogramma ETEP.

 Bezoek esns.nl

Eurosonic Air 2020
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.