Jubileumconcert 15 jaar Kamerkoor Kwintessens

Jubileumconcert 15 jaar Kamerkoor Kwintessens

Jubileumconcert Kamerkoor Kwintessens
15 jaar schoonheid!

15 februari 2020 – aanvang 20:15 uur
Agneskerk – Beeklaan 188 – Den Haag
www.kamerkoorkwintessens.nl

Januari 2005, een groepje bevriende zangers komt bij elkaar. Ze willen meer zingen en Raoul Boesten wordt gevraagd een koor op te richten. Dat doet hij!
Zo ontstaat 15 jaar geleden Kamerkoor Kwintessens. Inmiddels is Kwintessens niet meer weg te denken uit het landschap van Nederlandse koren en heeft het koor een bijzondere reputatie opgebouwd bij een nog steeds groeiend publiek.
Multidisciplinaire voorstellingen als Vishartslag en Amor met dansers, acteurs en instrumentalisten werden gegeven. Een uitzonderlijke ontmoeting met Arvo Pärt rondom zijn meesterwerk Adam’s Lament. Daarnaast waren er samenwerkingen met componisten als Pärt Uusberg, Tõnu Kõrvits, Alec Roth en Bernat Vivancos. Een koor dat de uitdaging opzoekt en zichzelf telkens probeert te vernieuwen.
Een concert van Kamerkoor Kwintessens, daar moet je een keer bij geweest zijn. Het koor staat namelijk bekend om haar bijzondere en imponerende programma’s. Een concert van Kwintessens is meer dan alleen mooie muziek. Het is een ervaring die de ziel raakt.

Het programma van het jubileumconcert is op een bijzondere wijze ontstaan. De koorleden is gevraagd aan welke stukken zij de beste herinneringen hebben uit de 30 programma’s die Kwintessens heeft gezongen. Uit deze lijst heeft Raoul Boesten een programma samengesteld:

‘The best of 15 jaar Kwintessens’

Een concert met de mooiste composities van o.a. Eric Whitacre, Pärt Uusberg, Joby Talbot en Arvo Pärt.
Aan het einde van de avond sluiten nog eens 40 zangers aan. Allemaal oud-koorleden, die de afgelopen 15 jaar in Kwintessens hebben gezongen. Met dit grote koor wordt het spectaculaire werk Cloudburst van Eric Whitacre uitgevoerd.
Een stuk dat de hemel doet openbreken als finale van dit jubileum!

Jubileumconcert 15 jaar Kamerkoor Kwintessens

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.