De Grote Vijf Brabantse Biesbosch - bever

De Grote Vijf Brabantse Biesbosch - bever

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Biesbosch stap je in de fluisterboot, op zoek naar de bever.

Stap in de overdekte fluisterboot en vaar mee door het rivierbossenlandschap van de Biesbosch, op zoek naar de bever. Onderweg vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je over dit grootste knaagdier van West-Europa. Je vaart door de smalle kreken van de Biesbosch naar de Amaliahoeve. De route wordt in overleg met de schipper bepaald en is afhankelijk van de waterstanden op dat moment. Vanuit het riet hoor je de zang van verschillende rietvogels zoals de kleine karekiet en de cetti’s zanger. Grote kans dat je één van de bewoners tegen komt, zoals ijsvogel, fuut of zelfs de zeearend. En alle hoop ligt natuurlijk op de bever zelf... Eenmaal bij de Amaliahoeve staat in de grote schuur een kop soep met brood voor je klaar.


  • Trek stevige schoenen of laarzen aan, kleed je op het weer en neem wat warms mee (op het water kan het fris zijn)

  • Neem je verrekijker en fototoestel mee

  • Afhankelijk van de waterstand wordt het bezoek aan de Amaliahoeve ingekort: de terugtocht wordt anders te lang. Als dat het geval is, eet je de maaltijd aan boord.

De Grote Vijf Brabantse Biesbosch - bever

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.