1

Klokkenstoelconcert Wanneperveen




Klokkenstoelconcert Wanneperveen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondagmiddag 15 maart as. zal de bekende zwolse pianovirtuoos Jan Vayne zijn bijzondere muzikale talenten laten zien en horen in het sfeervolle kerkje van Wanneperveen.
Hij zal daar spelen met oa het popkoor Wannebe dat onder leiding staat van Iris Luytjes.
Ook zal violiste Jenine Mijnheer te horen zijn.
Het belooft een bijzonder programma te worden waarbij Jan Vayne ook het aanwezige publiek betrekt bij zijn improvisaties.
Omdat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd zal ook tijdens dit concert daar aandacht aan gegeven worden.


De Zwolse pianist Jan Vayne behoeft geen verdere introductie. Hij staat al jaren bekend om zijn fabelachtige improvisaties. Of het nu om een klassiek repertoire gaat of om populaire hedendaagse muziek, hij weet als geen ander de muziek op een bijzondere manier te verweven.
Het is een belevenis om naar zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren.
Jan Vayne houdt niet van structuur. “Het hoort misschien bij mijn karakter, maar ook als ik piano speel, ben ik erg impulsief. Toen ik als vierjarig jongetje op pianoles ging, wilde ik geen vaststaande wijsjes leren, maar gewoon vrij spelen.”
Jan vergelijkt het pianospelen met de drang om te praten: “Bijna alle mensen hebben de behoefte om te praten, dus ze doen het. Dat geldt ook voor muziek, ik denk dat er meer mensen muziek zouden kunnen maken als ze gewoon hun hart zouden volgen. En dan heb je natuurlijk wel het verschil tussen babbelen en een mooie redevoering houden, maar het gebeurt allebei vanuit het hart. Ik praat als het ware van me af als ik aan het spelen ben, ik hoef daarom ook nooit mijn best te doen en ik heb geen last van zorg of twijfel als ik speel. Dat zorgt voor een comfortabele sfeer.”

 Bezoek www.overijsselviertvrijheid.nl

Klokkenstoelconcert Wanneperveen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.