29e Boeken- en Platenbeurs Sint-Oedenrode

29e Boeken- en Platenbeurs Sint-Oedenrode

In het weekend van 15 en 16 februari stelt ‘de Odaschool’ in Sint-Oedenrode wederom haar gebouw ter beschikking voor de 29e Boeken- en Platenbeurs. De baten van de boeken- en platenbeurs komt ten goede aan de Stichting Behoud Martinuskerk in Sint-Oedenrode.

De Beurs
De school wordt op vrijdagmiddag door een aantal vrijwilligers omgebouwd tot een ‘warenhuis’, vol met boeken en tijdschriften, ook is er een aparte afdeling met grammofoonplaten, dvd’s en cd’s. Bij de ingang krijgt de bezoeker een plattegrond mee, waarop aangegeven staat, wat, waar te vinden is. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd: er is een koffiecorner ingericht waar behalve koffie en fris, ook versnaperingen, belegde broodjes en soep te koop zijn.
Er is een aanbod van meer dan 50.000 boeken. Het grootste gedeelte van de boeken en muziek wordt het hele jaar door ingebracht door particulieren, boekverzamelaars en zelfs door kloosters, abdijen etc.

Boeken en Muziek
De aangeboden boeken zijn van prima kwaliteit en gesorteerd op rubriek. Het is verbazingwekkend hoeveel mooie en ook recente boeken er worden ingebracht. Er is een indeling van 30 categorieën gemaakt, waaronder romans, kunst en cultuur, mooie fotoboeken over de natuur, historie waaronder W.O 1 en 2, Brabantica, wetenschap en techniek en niet te vergeten de vele kinderboeken, stripboeken, legpuzzels, tijdschriften etc. Er is te kust en te keur te kiezen. Voor de kookgekken zijn er vele kookboeken waarin recepten uit alle landen en culturen te vinden zijn. Met name de afdeling Kunst en Cultuur is dit jaar erg groot en bevat zeer fraaie en bijzondere exemplaren.
Ook op de muziekafdeling is een groot aanbod in de verschillende genres zoals het Nederlandse lied, klassieke muziek, de Engelstalige muziek, uitgesplitst in de jaren 50, 60, 70, etc. Voor de liefhebbers zijn er zelfs cd- en platenspelers voor een prikje te koop. Bij grotere afname van cd’s gelden zeer speciale prijzen. Kijk op de site www.boeken-en-platenbeurs.nl als u meer informatie wilt over de verschillende rubrieken van de boeken en de muziek.

Vondsten
Uit de vele aangeboden dozen komen soms bijzondere zaken naar boven. Heel mooi, soms heel oud, soms ontroerend en een enkele keer heel waardevol.. In de snuffelhoek en op de afdeling curiosa kan de echte liefhebber zijn hart ophalen.
Het is heerlijk snuffelen en voor de prijs hoeft u niet weg te blijven want die zijn laag en op zondagmiddag vanaf 14.00 uur gaat zelfs alles voor de helft van de prijs weg.

Locatie: Basisschool ‘de Odaschool’
Adres: Laan ten Bogaerde 7, Sint-Oedenrode
Openingstijden: Op 15 februari van 10.00 uur tot 17.00 uur; op 16 februari van 10.00 uur tot 16.00 uur
Entree € 2,-( inclusief € 0,05 voor een plastic tasje) voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar gratis
Download de gele flyer voor een gratis kop koffie of thee en voor de groene flyer mag elk kind een gratis kinderboek uitzoeken.

29e Boeken- en Platenbeurs Sint-Oedenrode

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.