Expositie Momentum in Museum Voorlinden

Expositie Momentum in Museum Voorlinden

Het momentum. Het kantelpunt dat een verschuiving veroorzaakt. Een kunstenaar is altijd op zoek naar dat moment. De seconde waarin dat ene bepalende inzicht binnenvalt, waardoor nieuwe ideeën ontstaan.
We herkennen dat moment allemaal: als het beslissende ogenblik waarop alles in een stroomversnelling raakt. Het punt waarop massa en snelheid zich met elkaar vermenigvuldigen en een ongekende impuls teweegbrengen.

Ook de wereld staat aan de vooravond van een kantelpunt. We moeten beslissingen nemen over vraagstukken rondom klimaat en migratie, die ons steeds sterker in onze greep houden.

Momentum brengt een veertigtal werken samen die dit spanningsveld gestalte geven. Een greep uit de collectie verenigt nieuwe en gevestigde namen met werken in verschillende media met elkaar. Samen bieden zij handvatten voor de persoonlijke en collectieve vraagstukken van onze tijd. Met werken van onder meer Anish Kapoor, Rineke Dijkstra, Jacco Olivier, Esther Tielemans, Ryan Gander, Gabriel Rico en Mona Hatoum.

Expositie Momentum in Museum Voorlinden

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.