Landelijke sterrenkijkdagen Kotterbos - Almere

Landelijke sterrenkijkdagen Kotterbos - Almere

Kom tijdens de landelijke Sterrenkijkdagen naar het Kotterbos voor een lezing en nachtelijke rit met de ecokar. Sterrenwacht Almere staat op een open plek voor je klaar met telescopen. Een schitterende excursie!

Kom in het weekend van de Landelijke Sterrenkijkdagen naar het Kotterbos bij Almere en kom meer te weten over de sterren en planeten. In Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders neemt sterrenkundige Rien Dijkstra je in zijn lezing op een toegankelijke manier mee door het heelal: je maakt kennis met witte dwergen, neutronensterren,nevels en zwarte gaten. Vervolgens stap je met de gids van Staatsbosbeheer in de ecokar voor een nachtelijke rit door het Kotterbos. Dit gebied is normaal gesproken na zonsondergang afgesloten voor publiek - een extra bijzonder bezoek dus. Op een open plek in het bos staan vrijwilligers van de sterrenwacht met telescopen voor je klaar en vertellen je wat je aan de hemel ziet. Aan het eind van het programma brengt de ecokar je weer terug naar het natuurbelevingscentrum.


Let op: voor het programma van deze avond moet het wel helder weer zijn. Bij bewolkt of regenachtig weer wordt het programma aangepast, met meer nadruk op de lezing. 
  • Starttijd: 19.30 en 20.00 uur

  • Kleed je warm aan: in de nacht kan het flink afkoelen

  • Prijs inclusief koffie/ thee

  • Niet geschikt voor mindervaliden, het terrein is onverhard

  • Honden niet toegestaan

Landelijke sterrenkijkdagen Kotterbos - Almere

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.