Naar 'Wij Vikingen' met de Opstap Bus

Naar 'Wij Vikingen' met de Opstap Bus

De opStapbus is een project van Stichting Friesland Beweegt, in samenwerking met buurtcentra en vele andere organisaties. Met als hoofddoel het voorkomen van vereenzaming, bieden we uitjes voor verschillende leeftijden en interesses.

Je wordt met een busje thuis opgehaald om met 7 anderen op stap te gaan. Onder het genot van een kopje koffie of thee krijg je de mogelijkheid om met iedereen kennis te maken. Het uitje kan variëren van een rondleiding of bezichtiging tot een workshop of High Tea. Na het uitje word je weer bij je eigen deur afgezet.

Dinsdag 25 februari kun je met ons mee naar de tentoonstelling 'Wij Vikingen'. Vikingen waren de piraten van de Noordzee. Moordend, plunderend en rovend maakten ze de Europese kusten onveilig. Ook Frisia, het Nederlandse kustgebied, werd geteisterd door Vikingen. De aanvallen begonnen in het jaar 810, toen Deense Vikingen Frisia aanvielen met een vloot van maar liefst tweehonderd schepen. De woeste Vikingen stopten pas met hun plunderingen toen hun slachtoffers een flinke hoeveelheid zilver betaalden. Maar in de jaren daarna kwamen ze nog vaak terug.

Wij Vikingen neemt je mee naar de eeuwen van de vele Vikingeninvallen in Frisia. Je ontdekt hoe families werden verscheurd door ontvoeringen, huizen werden platgebrand en dorpen verwoest. Maar je maakt ook kennis met een andere kant van de Vikingen. De tentoonstelling is een spannende ontdekkingsreis!

Naar 'Wij Vikingen' met de Opstap Bus

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.