Start fortenseizoen op Slot Loevestein

Start fortenseizoen op Slot Loevestein

Kom speuren en ontdek dat Slot Loevestein meer is dan een kasteel.

Op 18 en 19 april is de jaarlijkse Start van het Forten-, Vesting-, Bunker- en Waterlinieseizoen.  Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie hoort Loevestein daar ook bij.
Kom speuren en ontdek dat Slot Loevestein meer is dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude n de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen, munitiekelder en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e eeuws soldatendorp. Ga op stap met je eigen sleutel en kom alles te weten over de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners. Meng zelf de juiste ingredinten voor buskruit in de Kruittoren, laat de vesting onder water lopen met het waterspel en ga lekker smullen in de Taveerne
Slot Loevestein is 659 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In de het kasteel en de vesting zijn veel juweeltjes opgetekend. Tijdens het Paasweekend openen we de kist vol verhalen voor zon mooi geschiedenisverhaal. Aan de hand van voorwerpen uit de kist, vertellen de gidsen in het kasteel over de voormalige bewoners. Beleef geschiedenis in het echt op Slot Loevestein en kom te weten hoe ridders, gevangen en soldaten vroeger leefden. Kom je kijken en luisteren?
Het thema van Start Fortenseizoen is dit jaar Forten in Vrijheid. Dit sluit naadloos aan bij de landelijke aandacht voor de viering van 75 jaar vrijheid. Het historisch perspectief van forten, vestingen, linies en bunkers is bij uitstek geschikt om de aandacht voor en het besef van vrijheid uit te dragen. Loevestein sluit in de Meivakantie (25 april t/m 10 mei) aan bij dit thema.

Start fortenseizoen op Slot Loevestein

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.