Per Dakota over de bollenvelden

Per Dakota over de bollenvelden

Nederland heeft nog maar 1 vliegende DC-3 Dakota, de Koninklijke PH-PBA genaamd Prinses Amalia. Een Dakota met de rijke historie van D-day, Market Garden en het eerste officiële Regeringstoestel.

Stichting DDA Classic Airlines vliegt als organisatie met deze Koninklijke DC-3 en maakt rondvluchten zo voor iedereen toegankelijk.

Ieder weekend in april vliegen we over de bollenstreek en een aantal Noord- en Zuid- Hollandse steden. Geniet van dit kleurrijke schouwspel en vlieg mee.

Alhoewel de DC-3 op Lelystad is gestationeerd start een belangrijk deel van de rondvluchten vanaf de General Aviation Terminal op Schiphol Oost.

DDA Classic Airlines beschikt sinds vorig jaar mei over een AOC (Air Operator Certificate), de hoogste erkenning in de civiele luchtvaart. Daarmee vliegt zij met de historische DC-3 onder dezelfde strikte veiligheidsvoorschriften als bekende Nederlandse luchtvaartmaatschappijen als KLM en Transavia.

De Stichting is een 100% vrijwilligers organisatie die zich inzet voor het behoud van Nederlands Vliegend Erfgoed opdat ook volgende generaties kennis kunnen nemen van de ontwikkelingen in de luchtvaart en ervaren hoe het is om in een historisch vliegtuig te vliegen.

Per Dakota over de bollenvelden

A. Gerards

Per Dakota over de bollenvelden

Paul van der Horst