Ontdek Fort bij Nigtevecht (vol)

Ontdek Fort bij Nigtevecht (vol)

Ga mee op pad met onze fortengids en ontdek de geschiedenis, rust en natuur op Fort bij Nigtevecht.

Ontdekkingstocht door de geschiedenis

Laat je verrassen door de groene omgeving en het indrukwekkende fort. Fort bij Nigtevecht is een verborgen enclave van rust en ruimte op fietsafstand van Amsterdam. Vanaf de aarden wal om het fort kun je een scala aan watervogels in de fortgracht zien zwemmen n zie je enorme containerschepen af en aan varen over het Amsterdam-Rijnkanaal. Het fort hoort bij de Stelling van Amsterdam. 

Unieke hefkoepels

Onder begeleiding van een fortengids ga je op ontdekkingstocht door dit grote fort uit 1892. Je zult zien dat er nog veel authentieke details in het imposante gebouw te vinden zijn. Een bijzonder element op dit fort zijn de twee gerestaureerde gebouwen waarin de hefkoepels zich bevonden. Op deze plek werd, met een ingenieus systeem, een loodzwaar kanon naar boven gebracht, de loop door de hefkoepel geschoven en afgevuurd. En dat in een razendsnel tempo De fortengids kan je er van alles over vertellen

Oase

Forten zijn voor veel dieren een oase van rust... een plek waar ze voldoende voedsel, broed- en schuilplekken kunnen vinden. Daarom is er jaarrond van alles te spotten op Fort bij Nigtevecht. Vleermuizen, roofvogels, hazen, watervogels en nog veel meer..Ontdek Fort bij Nigtevecht (vol)

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.