Koninklijke muziekdoosjes knutselen

Koninklijke muziekdoosjes knutselen

Kom in de meivakantie, 25 april t/m 10 mei, naar Museum Speelklok en maak jouw eigen koninklijke muziekdoosje. Knutsel erop los en versier jouw muziekdoosje net zo rijkelijk als de speeldozen uit de Koninklijke Kamer!

Hoe het werkt?  
Wanneer je meedoet aan de activiteit krijg je in het museum een speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook krijg je een bouwpakket. Knip het bouwpakketje uit en pak het speelwerkje in. Heb je dat gedaan? Dan begint het leukste werk! Versier jouw muziekdoosje op je eigen manier en geef het een koninklijk tintje. Jij bepaalt helemaal zelf hoe het eruit komt te zien! Op zoek naar inspiratie voor je muziekdoosje? Loop dan eerst de Koninklijke Kamer binnen. Hier vind je de mooiste speeldozen en speelklokken met Koninklijke allure, zoals de Napoleonklok met een portret van Napoleon erop!


Nog meer activiteiten in de meivakantie 
Naast de knutselactiviteit zijn er in de meivakantie ook heel veel andere dingen te beleven in Museum Speelklok. Volg de Muzikale Rondleiding en hoor de zelfspelende instrumenten live spelen. Of speur naar orgelaapje Toon die zich op verschillende plekken in het museum verstopt. Kortom, er is genoeg te beleven in Museum Speelklok, het vrolijkste museum van Nederland!