Literaire avond met Christine Otten en gasten

Literaire avond met Christine Otten en gasten

De roman Een van ons is geïnspireerd op ervaringen die Christine Otten opdeed tijdens het geven van schrijfworkshops aan langgestraften in de penitentiaire inrichting Zuyder Bos in Heerhugowaard. Een van ons is een gewaagde en urgente roman over de dunne grens tussen goed en kwaad, vrijheid en onvrijheid, binnen en buiten, schuld en vergeving: een ode aan menselijke veerkracht en verbeelding.

Vanavond gaat Lamyn Belgaroui met Christine Otten in gesprek over haar boek en haar ervaringen tijdens de schrijfworkshops. Acteur Peter Faber leest enkele fragmenten uit Een van ons voor. De avond wordt muzikaal omlijst door Tina Krikke en haar band, en Belgaroui als rapper.

Otten begon met schrijven in 1995 en is een gelauwerd schrijfster. Ze brak in 2004 door bij het grote publiek met de roman De laatste dichters. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, bewerkt voor theater en vertaald in het Engels. In 2011 schreef Otten het Boekenweekessay Good Luck. Ze is ook de bedenker en de auteur van de Gevangenis Monologen, een serie theatervoorstellingen gebaseerd op verhalen van gedetineerden.

Faber is een veelzijdig artiest met een enorme staat van dienst. Voor zijn acteerprestaties op toneel werd hij twee maal bekroond met de Louis d ‘Or toneelprijs voor beste mannelijke hoofdrol (Koekoeksnest, Avondrood). Als filmacteur speelde Faber onder andere in Max Havelaar, Soldaat van Oranje en Ciske de Rat. In 2008 richtte hij de Peter Faber Stichting op. De stichting stelt zich ten doel jongeren in Tuindorp Oostzaan/Amsterdam Noord iets terug te geven dat Faber als opgroeiende jongen in Tuindorp heeft gemist: trots, zelfvertrouwen en de gedachte dat je meer kunt dan je denkt.

Lamyn Belgaroui is rapper, dichter, kickboks- en sportleraar, en vredesambassadeur van Amsterdam-Noord. Samen met de Peter Faber Stichting en jongeren uit diverse aandachts-groepen maakt Belgaroui films, documentaires, theatertournees en muziekoptredens.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Van Noord en de Peter Faber Stichting.

Literaire avond met Christine Otten en gasten

Fjodor Buis - Jesse Faber