Nationale Museumweek digitaal


-advertentiepositie-



Nationale Museumweek digitaal

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In deze lastige tijden bieden museale collecties en eigen kunstwerken troost. Daarom gaat de Nationale Museumweek 2020 (20 tot en met 26 april) ondanks alle beperkingen door: in verantwoorde digitale vorm. Zo brengen 400 musea online een ode aan 75 jaar culturele vrijheid door middel van een digitale expositie op de Dam (zie artist-impressie). En kunnen mensen thuis daar ook zelf aan deelnemen, door het delen van een eigen kunstwerk. Zo houdt iedereen toegang tot het enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is.

Online op ontdekkingstocht
Via museumweek.nl worden tal van digitale extra’s, tours en workshops die de meer dan 400 musea organiseren, verzameld. Hierdoor krijgen bekende en onbekende parels extra aandacht en ontstaat er een digitale museumwereld. Elke editie van de Nationale Museumweek heeft onder andere als doel om mensen te laten ontdekken wat voor een bijzondere schatten aan kunst en erfgoed Nederland heeft. Die ontdekkingstocht kan dit jaar digitaal! Zo kunnen mensen vanaf de bank thuis een museum ontdekken, kunnen ze een digitale workshop bijwonen of kan het publiek in alle rust zich informeren over de pronkstukken in de musea.

Elke dag live: #OnsEchteGoudTV
Tijdens een live-uitzending staan verschillende belangrijke onderdelen van deze speciale editie van de Nationale Museumweek centraal. Hierin staan we stil bij het Gouden Pronkstuk, kijken we wat er te beleven is in de musea qua online aanbod en luisteren we naar persoonlijke verhalen, Tikkit Talks en interviews. Zo kan een ieder – van jong tot oud – een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, thuis ontdekken.

 Bezoek www.nationalemuseumweek.nl

Nationale Museumweek digitaal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.