Expositie 'Abstract' met glas en schilderijen

Expositie 'Abstract' met glas en schilderijen

De expositie 'Abstract' in de kleine toonzaal, Eemlandweg 7 in Huizen, die de glasobjecten van Mariëlle Braanker en de vroege schilderijen van Simone Stawicki toont, is verlengd tot 25 augustus.

Vanaf zaterdag 2 mei en zondag 3 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur is de expositie weer te bezoeken met niet meer dan twee personen tegelijkertijd, mits de bezoekers gezond zijn en 1,5 meter afstand houden. Het kan gebeuren dat men hierdoor even buiten moet wachten. Natuurlijk is het ook mogelijk een afspraak te maken om de toonzaal te bezoeken.

Mariëlle Braanker maakt objecten van glas. Zij heeft haar eigen techniek ontwikkeld waarbij de objecten zijn opgebouwd uit vlakglas die gesneden en aan elkaar gehecht zijn. Zij weet bijzondere vormen te creëren met dit glas. Doordat de objecten zijn opgebouwd uit vlakglas, geeft dit een eigen lichtbreking, die naast de vorm een extra dimensie geeft.
Simone Stawicki toont werken uit haar vroege periode, waarbij zij vrijwel geheel abstract werkte. Zij was geïnspireerd door object, tijd en ruimte. Het samensmelten van het object en de omgeving geven een abstract beeld. Het is een beeldtaal die van hart tot hart spreekt.

De kleine toonzaal van Simone Stawicki is gevestigd op Eemlandweg 7 in Huizen en is het eerste weekend van de maand geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Expositie 'Abstract' met glas en schilderijen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.