Puzzeltochten per fiets en te voet

Puzzeltochten per fiets en te voet

Optie 1: ZWERFTOCHT (GPS-FOTOPUZZELTOCHT)
Een mooie wandeling door Veenhuizen met een GPS. Je komt op de mooie en interessante plekken in Veenhuizen en ziet zo op een leuke en actieve manier meer van Veenhuizen en haar geschiedenis.
Nadat je de materialen hebt opgehaald ga je met een fotoboekje en vragen, al wandelend op pad door het mooie en culturele gevangenisdorp. Tijdens de tocht kom je op verschillende bijzondere locaties (waypoints). Hier moet je zelf goed kijken welke foto bij welke locatie past en de vragen bij deze plek beantwoorden, alleen zo vind je de juiste route.

De Zwerftocht is een leuke en creatieve manier om te leren omgaan met het GPS-oriëntatiesysteem en meer te zien en leren over Veenhuizen. Ook zeer geschikt om te doen met kinderen!

Prijs: vanaf 12 jaar € 7,50 p.p / kinderen 7 t/m 12 jaar € 5,00 p.p.
Duur: +/- 1,5 uur

Optie 2: FIETS GPS-FOTOPUZZEL TOCHT
Ontdek de mooie omgeving van Veenhuizen op de fiets. De fietstocht is ongeveer 40 km lang en komt langs diverse historische bezienswaardigheden en de mooie natuur van zowel Groningen, Friesland als Drenthe.

Nadat je de materialen hebt opgehaald is het tijd om op pad te gaan. In de GPS staan diverse punten (waypoints). De punten staan alleen niet in de juiste volgorde. Aan de hand van de meegekregen foto’s, weet je wanneer je op een locatie bent aangekomen. Beantwoord vervolgens de vraag behorende bij deze locatie en vindt de juiste route. Deze fietstocht is leuk voor jong en oud! Tegen een meerprijs is het mogelijk om een fiets bij ons te huren.

Prijs: € 12,50 p.p. excl. fiets (kinderen van 7 t/m 12 jaar: € 7,50 p.p.)
Duur: Je mag er de hele dag over doen!


Informatie en reserveringen
W: https://www.actief-veenhuizen.nl/gezinsactiviteiten
T: 0592 785804
E: info@actief-veenhuizen.nl
Let op: reserveren is noodzakelijk!


Getroffen maatregelen omtrent het corona virus
• Wij leggen de materialen (ontsmet en al) van te voren voor je klaar op een tafel, waar je deze zelf kan pakken.
• In plaats van een uitgebreide uitleg van de GPS krijgen je een uitgebreide instructiekaart mee met daarop de werking van de GPS en de te maken puzzels.
• Mocht je er niet uitkomen dan bieden wij natuurlijk hulp vanaf 1,5 meter afstand.
• Mocht het onderweg even niet lukken, dan hebben we net als anders een telefonische hulplijn. Je kunt altijd bellen voor advies of extra instructies.
• Bij terugkomst kun je de materialen achterlaten op een daarvoor neergezette tafel en bieden wij je de mogelijkheid om uw handen te wassen.
• Onze toiletten zijn helaas gesloten.

Verder houden wij anderhalve meter afstand, blijven wij thuis bij gezondheidsklachten zoals niezen, hoesten,
keelpijn, hoesten en/of koorts. En vragen wij jullie datzelfde te doen.

Puzzeltochten per fiets en te voet

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.