De Paardenmarktin Vianen

De Paardenmarktin Vianen

De Paardenmarkt in Vianen is al bijna 750 jaar onderdeel van de vele feestelijkheden die jaarlijks worden georganiseerd. Elk jaar vindt de Paardenmarkt plaats op de woensdag voorafgaand aan de tweede donderdag van oktober. Dit jaar is dat op woensdag 7 oktober 2020. De dinsdagavond ervoor vindt een grote lampionnenoptocht plaats die eindigt op de kermis.
Op de dag van de Paardenmarkt is er veel te beleven voor jong en oud. Een groot deel van de binnenstad is omgetoverd tot warenmarkt en alle kroegjes zijn open. In de ochtend vinden er paardenkeuringen plaats en vanaf de middag kun je genieten van ringsteekspelen met elk jaar een ander thema. Voor de bezoekers zijn er daarna de volksspelen waarbij je mee kunt doen aan mastklimmen en koekslaan. In de avond is er een paardenshow. 
Voor de kinderen is er ook veel te doen. De hele dag kunnen zij genieten op het Kinderplein van mini-ringsteken, diverse spellen, een kinderboerderij en de kermis.
Een traditie op de Paardenmarkt zijn de oliebollen en de paling en natuurlijk eet iedereen erwtensoep in de avond (Viaanse traditie).
Zaterdagavond wordt de kermis afgesloten met een vuurwerkshow. 

De Paardenmarktin Vianen

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.