Zandsculpturen in het Kuinderbos

Zandsculpturen in het Kuinderbos

Aan de Schoterweg in Bant start de Zandsculpturen Route van het Kuinderbos. Het was de bedoeling de route te openen voor de meivakantie waarin 75 Jaar Vrijheid gevierd zou worden. Helaas kon dat niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Nu is de route wel geopend en te bewonderen. Wel met enkele voorwaarden. In de eerste kist is D-Day te zien vanuit een landingsvaartuig. Verder zijn o.a. een Brug te Ver, Radio oranje, Anne Frank en de Dokwerker te zien.

In totaal zijn er 9 sculpturen gemaakt. Bij elke sculptuur is een korte tekst te lezen over het uitgebeelde onderwerp. De route is ook een nuttig educatief uitje voor schoolklassen. Geschiedenis die nooit vergeten mag worden in een inspirerende natuurlijke omgeving.

Het betreft een rondgaande wandelroute. Volg dus de rode palen dan komt u niemand tegen. Met uitzondering van 150 meter. Hier is op het pad lint gespannen zodat 1.5 meter gewaarborgd is. Staan er meer dan 10 geparkeerde auto's bij het startpunt rij dan door en ga deze keer ergens anders wandelen en kom een keer terug anders kan het te druk worden.

De route start aan de Schoterweg 150 meter voor huisnummer 5 in Bant. Daar staat een handwijzer in de berm die de looprichting aangeeft. Honden mogen uitsluitend aangelijnd meelopen vanwege de geboortegolf van jonge dieren in de natuur

Zandsculpturen in het Kuinderbos

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.