Expositie Ruud van Oorschot en Simone Stawicki


-advertentiepositie-



Expositie Ruud van Oorschot en Simone Stawicki

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 1 september t/m 25 november 2020 is de expositie van Ruud van Oorschot (houten schalen en vazen) en Simone Stawicki (schilderijen) te bezichtigen in de kleine toonzaal, Eemlandweg 7 in Huizen.

Ruud van Oorschot werkt zoveel mogelijk met inlandse houtsoorten. Hij toont hier vazen en schalen die gedraaid zijn. Houtdraaien verschilt van de meeste andere vormen van houtbewerking in dat het hout beweegt, terwijl een stilstaan gereedschap (beitel)  wordt gebruikt om te snijden en vorm te geven. Dit vergt een bepaalde oriëntatie en geeft een heel ander effect dan beeldhouwwerk. Ruud van Oorschot maakt al meer dan 50 jaar prachtig werk.

Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van gemengde technieken. Zij combineert hier bij acrylverf, inkt en pastel. De verf is vaak opgebracht met een super soaker (groot waterpistool). Haar inspiratie is de vrouw, getekend door het leven. Het leven heeft haar wijs gemaakt en haar karakter en uiterlijk gevormd.

De kleine toonzaal van Simone Stawicki is gevestigd op Eemlandweg 7 in Huizen en is geopend op de eerste zaterdag en zondag van de maand van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

 Bezoek www.dekleinetoonzaal.nl

Expositie Ruud van Oorschot en Simone Stawicki
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.