Zomer in Museum Speelklok

Zomer in Museum Speelklok

Zomer in Museum Speelklok
Tijdens de zomervakantie, van 4 juli t/m 30 augustus, zijn er allemaal vrolijke activiteiten voor jong én oud te beleven in het museum. Zo kunnen kinderen verschillende speurtochten doen en kunnen de oudere bezoekers genieten van orgelmuziek tijdens de Orgel Lunchconcerten.
Op zoektocht naar beelden
Kinderen (en volwassenen) kunnen deze zomervakantie op zoek naar (orgel)beelden in het museum! In de nieuwe Beeldzoeker staan allemaal foto’s van beelden die te vinden zijn in de Museum Expeditie. Zoek de beelden op die in de Beeldzoeker staan afgebeeld en beantwoord de vraag of doe de opdracht. Ga aan het eind met je oplossing naar de entreebalie en ontvang een leuke prijs!
Speuren naar orgelaapje Toon
Ook kunnen jonge bezoekers van Museum Speelklok in de zomermaanden weer op zoek gaan naar orgelaapje Toon. Hij verstopt zich op negen nieuwe plekken in het museum. Zo kunnen kinderen die de speurtocht al eens gedaan hebben, opnieuw op zoek naar het aapje! Als je alle aapjes hebt gevonden, kan je het lievelingsliedje van Toon componeren.
Orgel Lunchconcerten
Deze zomer staat het kerkorgel van Museum Speelklok opnieuw centraal tijdens de reeks Orgel Lunchconcerten. Iedere woensdag in juli speelt, als onderdeel van Kerken Luisteren, een bekende organist op het Witte-orgel. Reserveer vooraf een ticket voor één van de orgelconcerten voor slechts €4,50 en geniet een half uur lang van prachtige kerkorgelmuziek. Na afloop van ieder orgelconcert is er in het museumcafé een heerlijk luncharrangement te verkrijgen voor €8,50.
Muzikale Tour
Ga muzikaal de zomer in met de gratis Muzikale Tour! De enthousiaste rondleiders brengen de zelfspelende instrumenten tot leven en vertellen de bijzonder klinkende verhalen die achter alle instrumenten schuilgaan. Er kan door iedereen worden gedanst op oude klassiekers en de nieuwste zomerhits!

Zomer in Museum Speelklok

Fotograaf: Museum Speelklok