1

Fietstocht architectuur en kunst


-advertentiepositie-



Fietstocht architectuur en kunst

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Maak kennis met de kunst, stedenbouw en architectuur binnen Den Haag Zuidwest. Waarom al die lege groene binnenterreinen bij de flatgebouwen? Waarom staat uitgerekend in deze wijk het beroemde beeld van Marino Marini? Hoe bereidt Den Haag Zuidwest zich voor op de toekomst? Ga mee met de bevlogen gids!

Het Zuiderpark ligt in stadsdeel Escamp. Vanuit het Zuiderparktheater maken we al fietsend kennis met opvallende architectuur in de drie Escampse wijken: Morgenstond (vlak naast het Zuiderpark), Bouwlust en Vrederust. We komen langs de typische flatgebouwen uit de jaren ’50, maar ook langs het indrukwekkende Pharos-gebouw en het stadsdeelkantoor. We staan stil bij de originele binnenterreinen en bij de, in architectonisch opzicht, curieuze Dedemsvaartweg.

En… Escamp staat vol kunstwerken. We bekijken werk van Lotti van der Gaag, Jacques van Rhijn, Kees Timmer, Rudi Rooijackers, Marian Gobius, Paul Kromjong en als het lukt binnen de tijd, zien we ook ‘Paard en Ruiter’ het meesterwerk van Marino Marini, aan het Marino Marinipark. Een zondagse onverwachte ontdekkingstocht.

Er is ook een kunst fietstocht, deze vindt op 2 augustus en 30 augustus plaats.

 Bezoek www.zuiderparktheater.nl

Fietstocht architectuur en kunst
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.