Help de boswachter van OERRR

Help de boswachter van OERRR

Altijd al willen weten wat een boswachter allemaal doet? Kom dan de boswachter een ochtend helpen. Hij laat je zien wat hij in de bos t Altijd al willen weten wat een boswachter allemaal doet? Kom dan de boswachter een ochtend helpen. Hij laat je zien wat hij in de bos tegenkomt en wat voor werk hij moet doen. .

Altijd al willen weten wat een boswachter allemaal doet? Kom dan de boswachter een middag helpen. Hij laat je zien wat hij in de bos tegenkomt en wat voor werk hij moet doen.De boswachters van OERRR in Heumensoord moeten veel verschillende dingen weten en kunnen. Zo moeten ze weten hoe het gaat met de planten en dieren in het natuurgebied. Samen gaan we helpen het de dieren en planten beter naar hun zin te maken. We doen dat door boompjes op de heide weg te halen. Hierdoor komt er meer licht op de bodem en groeit de heide beter. Vlinders en insecten worden hier weer heel blij van. De takken leggen we op een hoop, daar kunnen kleine zoogdieren, zoals egel en muis in schuilen, hagedissen kunnen overwinteren en vogels kunnen er niet alleen schuilen, maar ook hun nestjes bouwen.Praktische informatie

Word jij boswachter van OERRR? Tijdens deze middag word je om 14.00 uur welkom geheten bij het hek van voormalige beheerkantoor (nu het Bosatelier) van Heumensoord aan de Scheidingsweg 99 in Malden (Nijmegen). Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de OERRR-boswachter.De middag duurt tot 16.30 uur. Er kunnen maximaal 15 kinderen mee. Ouders hoeven niet mee, mag wel. We kunnen maximaal 15 personen meenemen, dus hoe meer ouders, hoe minder plaatsen er over blijven voor kinderen. Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Wil je ook mee? Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!  Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 15 personen, incl. volwassenen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:
  • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact

  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten

  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken

  • Nies en/of hoest in je elleboog

  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebtDoor jouw deelname aan deze excursie steun je het behoud van de natuur in Heumensoord.

Help de boswachter van OERRR

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.