OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen

OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen

Op woensdagmiddag varen de boswachters van Natuurmonumenten uit, de Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de Watersafari van OERRR leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Speuren
Neem je verrekijker mee en speur naar vogels, zoals de buizerd en de aalscholver. Gewapend met een schepnet speur je de sloten af op zoek naar waterdiertjes. Bekijk ze met een zoekkaart en onder een loupepotje of vergrootglas.

Eiland
Tijdens de tocht meren de boswachters van Natuurmonumenten ook aan bij de Geitenkamp, een onbewoond eiland midden op de Nieuwkoopse Plassen. Ga op zoek naar Villa Kiekendief, beklim de vogeltoren en loop over de vlonders dwars door dit prachtige moerasgebied.

Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn. Voor deze activiteit geldt: minimaal 1 volwassen begeleider per 4 kinderen. Kinderen zonder zwemdiploma zijn verplicht om op de boot een zwemvest te dragen. Geef dit bij voorkeur tijdens je boeking aan ons door.
We varen met een open fluisterboot. Neem regenkleding mee als er neerslag wordt verwacht. Is het buiten warm weer? Neem dan zwemkleding mee! Bij (zeer) gevaarlijk weer kan Natuurmonumenten besluiten om de vaartocht te annuleren. U wordt hierover uitsluitend per e-mail geïnformeerd. Controleer voor aanvang van de tocht dus altijd uw e-mailinbox.

OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen

Foto: Natuurmonumenten © René Koster