Muziektheater BOT: Beter dan bedrog

Muziektheater BOT: Beter dan bedrog

In 2020 maakt Muziektheatergroep BOT de tourvoorstelling ‘Beter dan bedrog’. Festival Oeverloos strikte BOT om een eerste reeks try-outs te spelen” op 18, 19 en 20 september in de oude Reesinkloods in Zutphen. De voorstelling gaat in 2021 in première. BOT heeft internationaal een grote reputatie opgebouwd met theatrale muziekinstallaties. Hun muziek is betoverend en soms beklemmend met zelfgemaakt instrumentarium.

Beter dan Bedrog..
Het gaat goed! Het gaat steeds beter! In het leven anno nu beelden we ons graag in dat het allemaal op rolletjes loopt, we geloven graag wat ons het beste uitkomt, als de motor maar blijft draaien. Er mag best nog een tandje bij. In vliegende vaart, alsmaar rechtuit, op ons doel af, waarvan niemand precies weet wat het is, en wat dondert het ook. Het kan, en het gaat goed, dus waarom ook niet?
De klap. De schok. De stilstand. Een seconde wordt een minuut, een minuut een dag, een dag een leven. Waar zijn we? Waar waren we gebleven? Hoe zat het nou? Is daar iemand? Hallo? Ergens kwam er een stok in de wielen en zand in de motor. Nu moeten we schuilen. Uithuilen en opnieuw beginnen. Maar hoe? En met wie?
In Beter dan bedrog biedt de verbeelding een welkome quarantaineplek, in de hoop dat verandering ons troost of perspectief kan bieden. Beter dan Bedrog is een beeldend, visueel en muzikaal avontuur met bedrieglijk eenvoudige trucage en fysiek spel.

Festival Oeverloos
Festival Oeverloos is een kleinschalig buitentheaterfestival met mooie intieme theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Het festival is in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap en geschikt voor alle leeftijden. Het programma is verdeeld in een festivalroute en een avondprogramma. De festivalroute voert je langs plekken in de Hoven, de Noorderhaven en de uiterwaarden en naar Het Koelhuis: de centrale locatie in dit weekend. Daar is ook het avondprogramma en komen de artiesten bij elkaar.

Muziektheater BOT: Beter dan bedrog

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.