Kasteel van Sinterklaas
Kasteel van Sinterklaas

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend.

Als Sinterklaas in Nederland is, logeert hij op het Muiderslot. Hij nodigt alle kinderen uit op zijn kasteel.  Dit jaar ook, maar de goedheiligman zal de kinderen niet persoonlijk begroeten.

De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Overal in het kasteel zijn de sporen van Sinterklaas en zijn pieten te vinden. De schimmel staat op de binnenplaats, de sinterklaasliedjes klinken over het terrein en de pieten oefenen buiten hun vaardigheden En hoewel Sint zich dit jaar terugtrekt om wat afstand te bewaren vanwege corona, deelt hij nog wel via schermen in het kasteel mooie boodschappen met de bezoekers.

Bezoek op doordeweekse dagen
Van 24 november tot en met 4 december 2020 kunnen kinderen van dinsdag tot en met vrijdag ook de logeerkamer van Sint en de pakjeskamers bekijken. Daarnaast kunnen de kinderen buiten oefenen met klauteren en klimmen samen met de Pieten. Kijk op de site voor reguliere openingstijden en entreetarieven op doordeweekse dagen. Scholen en BSOs moeten vooraf boeken, zodat de groepen goed gespreid kunnen worden.

 Bezoek muiderslot.nl

Kasteel van Sinterklaas
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.