FilmFestival Gorinchem - Sunday special

FilmFestival Gorinchem - Sunday special

Na de schitterende buitenvertoningen deze zomer, heeft het Internationaal FilmFestival Gorinchem (IFFG) de smaak weer goed te pakken. De organisatie gaat weer naar binnen en kondigt deze week de najaarsprogrammering aan. 

Het filmfestival opent haar eigen filmcafé: “Voor en na de film kan er op een veilige manier worden nagepraat”, vertelt directeur Anika van der Kevie enthousiast. ‘Veel vertoningen kennen een extra, zoals een nagesprek of online interviews’. De programmering voor het najaar is inmiddels bekend. “We programmeren veel films die opgenomen waren in het festivalprogramma”, aldus van der Kevie. “Nadat het festival in april niet door kon gaan bieden we deze films én makers toch het podium. Dat is zo fijn!” vult de directeur aan. 

Het najaarsprogramma zit boordevol wereldse en actuele thema’s. Zo besteedt het IFFG op 20 september aandacht aan zorg rondom Alzheimer en staat de special op 11 oktober in het teken van de Wereld Coming Out Day. Net als vorig jaar organiseert het IFFG, in samenwerking met de Gemeente Gorinchem, in november een filmspecial in het kader van de Maand van Respect. De nieuwkomer is de Monday Movie Night: “Iedere laatste maandag van de maand openen wij de deuren van het filmcafé en kijken we samen naar een bijzondere film”, vertelt van der Kevie, “wij zijn er klaar voor en kunnen niet wachten om de bezoekers te ontvangen in ons eigen filmcafé”.

Voor de gehele programmering en tickets kun je terecht op de website www.iffg.nl 

FilmFestival Gorinchem - Sunday special

FilmFestival Gorinchem - Sunday special