Vollemaanwandeling Hulshorsterzand - Leuvenumse bossen
Vollemaanwandeling Hulshorsterzand - Leuvenumse bossen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom wandelen bij volle maan over deze Nederlandse Sahara. Overdag stuift hier het zand en in de avond werpt de maan mysterieuze schaduw Kom wandelen bij volle maan over deze Nederlandse Sahara. Overdag stuift hier het zand en in de avond werpt de maan mysterieuze schaduwen op de vlakte. Ineens zien de vliegdennen er bij maanlicht heel anders uit... . Kom wandelen bij volle maan over deze Nederlandse Sahara. Overdag stuift hier het zand en  als de avond valt, werpt de maan mysterieuze schaduwen op de vlakte. Ineens zien de vliegdennen er heel anders uit... En wat vliegt er over, wat hoor je allemaal?


Schaduw in het zand

Een paar keer per jaar neemt de boswachter je mee naar dit natuurgebied dat normaal gesproken niet toegankelijk is op dit tijdstip. Weids uitzicht middenin het bos, stuivend zand en een plek waar de temperatuur in de nacht wel tientallen graden kouder kan zijn dan overdag. Kijk naar de sterrenhemel en zie hoe de volle maan silhouetten van vreemd gevormde bomen projecteert op het zand. Is het bewolkt? Meestal piept de maan wel even door de wolken heen, of doet het diezelfde wolken een beetje oplichten.


Wroetende zwijnen en ritselende muizen

In het donker zie je veel minder dan overdag, maar de volle maan onthuld meer dan je zou verwachten. Ook lijkt het wel alsof je in het donker veel meer hoort. Laat je verrassen door de geluiden van de nacht. Wegspringende reeën, wroetende zwijnen, stappende edelherten of ritselende muizen. Het stuifzand is nooit saai.  

Praktische info

  • Deze tocht kan vanwege weersomstandigheden of te weinig deelname geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren
  • Het liefst laat je de zaklamp thuis. Neem je hem toch mee? Dan vragen we je de zaklamp tijdens de wandeling uit te laten
  • Trek stevige schoenen aan
  • Neem warme/regenkleding mee
  • Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Vollemaanwandeling Hulshorsterzand - Leuvenumse bossen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.