Lezing over haiku door Ben de Veth in De Engel

Lezing over haiku door Ben de Veth in De Engel

Op zondag 22 november a.s. om 15.00 uur geeft Ben de Veth een lezing over haiku in De Engel in Huizen. De haiku is een in Japan zeer populaire dichtvorm. De laatste jaren groeit in Nederland het aantal liefhebbers van de haiku.

Auteur Ben de Veth geeft een interactieve lezing over de haiku. Samen met beeldend kunstenaar Simone Stawicki bracht hij de bundel ‘de stilte ruist’ uit, waarin de haiku’s van Ben worden gecombineerd met de kunstwerken van Simone.

Een haiku is een gedichtje van slechts 3 regels, bestaande uit achtereenvolgens vijf, zeven en vijf lettergrepen. De kunst om daarin een ogenblik van emotie vast te leggen is al eeuwen de zoektocht van Japanse dichters. Ben de Veth laat u kennis maken met deze en verwante dichtvormen. Sinds de jaren ’80 probeert Ben de Veth zich in deze kunstvorm te bekwamen. Hij zag in het werk van Simone Stawicki dezelfde emoties als die hij in zijn gedichten verwoordde. Samen besloten zij te zoeken naar combinaties en te kijken of beide uitingsvormen (woord en beeld) elkaar zouden kunnen versterken. Zij maakten ook een digitale presentatie van hun werk met muziek. Het effect dat daardoor ontstaat maakt de intensiteit van de haiku nog sterker. Bezoekers van de lezing kunnen ook zelf een haiku meenemen om deze ter plekke voor te lezen.

Tijdens de lezing toont Simone Stawicki enkele originele werken die gemaakt zijn voor de haiku-bundel 'de stilte ruist', die zij samen met Ben de Veth heeft uitgegeven.

De lezing over haiku door Ben de Veth is op zondag 22 november om 15.00 uur in De Engel, César Francklaan 13 in Huizen. Toegangskaarten voor de lezing kosten €7,50 en zijn te bestellen via de website www.engel-huizen.nl/cultureel of via mail irenevdbrg24@gmail.com of telefonisch bij Irene v.d. Berg 06-44846464. Maximum aantal bezoekers is 19, dus reserveren is noodzakelijk. Geef bij de bestelling door hoeveel personen hiervan uit één huishouden komen.

Lezing over haiku door Ben de Veth in De Engel

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.