Vrijwilligerswerk in de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog
Vrijwilligerswerk in de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Help mee aan het behoud van het open duinlandschap in Nationaal Park Schiermonnikoog. Help mee aan het behoud van het open duinlandschap in Nationaal Park Schiermonnikoog.. Boswachters van Natuurmonumenten zijn op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij onderhoud in Nationaal Park Schiermonnikoog. Kom jij ons team versterken?

Dichtgegroeide duinen

De afgelopen jaren zijn de duinen op Schiermonnikoog steeds verder gaan dichtgroeien met duindoorns, elzen, meidoorns en berken. Daardoor stuiven de duinen op Schiermonnikoog steeds minder. De konijnen die de duinen altijd begraasden zijn door dodelijke ziekten vrijwel verdwenen. Ook zit er tegenwoordig veel stikstof in de lucht waardoor zaailingen nog harder groeien. Daardoor krijgt de oorspronkelijke duinflora het steeds moeilijker en wordt met uitsterven bedreigd.

Eén ochtend per maand helpen vrijwilligers van Natuurmonumenten met duinonderhoud. Iedereen werkt op zijn eigen tempo en ook als je het fysiek niet aan kunt is er genoeg nuttigs te doen. Ben je op bezoek op het eiland en wil je ons helpen met duinonderhoud dan ben je van harte welkom!

Tips voor deze excursie

  • De boswachter zorgt voor koffie/thee en koek;
  • Trek wandelschoenen of laarzen aan;
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Vrijwilligerswerk in de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.