1

Winterwandeling met snert
Winterwandeling met snert

De winter is een prachtseizoen om te wandelen! Lekker een frisse neus halen en even alle decemberdrukte laten voor wat het is. Daarom i De winter is een prachtseizoen om te wandelen! Lekker een frisse neus halen en even alle decemberdrukte laten voor wat het is. Daarom is er op zaterdag 19 december een winterwandeling op de Oude Buisse Heide. . Samen met een gids van Natuurmonumenten ga je zaterdag 19 december op pad op de Oude Buisse Heide. Na afloop van de wandeltocht geniet je van een heerlijke snertmaaltijd bij het Pannehûske in Achtmaal. De wandeling start om 10.00 uur op de grote parkeerplaats bij het Pannehûske. Rond 12.00 uur zijn we weer terug om vervolgens op te warmen met een kom snert. Meer info en aanmelden via www.natuurmonumenten.nl  

Adembenemend mooi

Landgoed de Oude Buisse Heide ligt zo’n tien kilometer ten zuiden van Roosendaal. Het natuurgebied is ook in de winter adembenemend mooi. Het landgoed kent een rijke historie. Waar eens een uitgestrekt veenmoeras lag, zie je nu heide, bos, akkers en weilanden met houtwallen. Landhuizen en lieflijke theekoepels zorgen voor een statig tintje. De natuur lijkt in diepe rust, maar schijn bedriegt. Veel zoogdieren en vogels zijn juist in de winter actief en bouwen een flinke vetvoorraad op zodat ze goed de winter doorkomen.

Markante verhalen

De gids van Natuurmonumenten kent het gebied als geen ander. Zijn verhalen over de markante geschiedenis van de Buisse Heide en Wallsteijn zorgen ervoor dat je de kou even vergeet. Na de wandeling ontvangt de herbergier van het Pannehûske je gastvrij met een heerlijke snertmaaltijd.

Winterwandeling met snert
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.