Winterkasteel
Winterkasteel

In het Muiderslot het winterse leven op een kasteel van vroeger ervaren. De lichtjes branden, de chocomelk is warm en er is van alles t

Van 12 december 2020 tot en met 28 februari 2021 kun je bij het Muiderslot het winterse leven op een kasteel van vroeger ervaren. De lichtjes branden, de chocomelk is warm en er is van alles te doen en beleven voor jong en oud. Ook tijdens alle feestdagen is het kasteel open.
Ongemakken en vermaak
Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens Winterkasteel. Hoe kwamen mensen aan warmte, licht, water en voedsel? Dat kom je te weten als je de winterse audiotour volgt. Laat je verrassen door de verhalen of speel ouderwetse spelletjes. In de Ridderzaal van het Muiderslot is speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen.

Schoolvakanties
In de kerstvakantie zijn er elke dag creatieve workshops in het Atelier van het kasteel. Deze zijn gratis tussen 12 en 15 uur en je hoeft niet te reserveren. In de kerstvakantie kun je je eigen vlekkenkunstwerk komen maken. Wat dat is? Dat mag je helemaal zelf bepalen Gebruik gewoon lekker je fantasie en laat je inspireren door alle verhalen en schilderijen in het kasteel. Bij drukte, vragen we ouders om buiten het atelier te wachten.

Voorlezen
Op woensdag 23 en 30 december wordt er voorgelezen in de tuinen van het kasteel (kazemat of valkenierstent). De winterse verhalen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar en het voorlezen is beide dagen van 10.30 tot 12 uur.  Reserveren is niet nodig, kom gezellig even meeluisteren. Deze activiteit is gratis voor iedereen met een geldig entreebewijs.

Muziek en theater
Op 15 en 16 december 2020 staat de beroemde Christmas Carol van Charles Dickens op het programma. Uiteraard gaat deze voorstelling alleen door binnen de geldende coronamaatregelen. Houd de agenda dus goed in de gaten. Ook is er tijdens alle feestdagen (25 en 26 december en 1 januari) muziek op de binnenplaats van het kasteel.

Warme winteravonden
In de donkere dagen, hebben we dit jaar allemaal extra behoefte aan afleiding en ontspanning. Het Muiderslot gaat daarom in de kerstperiode speciaal open tijdens enkele winteravonden. Terwijl het buiten donker is, branden de lichtjes en de kaarsen. Geheel coronaproof kunnen bezoekers op eigen gelegenheid het sfeervol verlichte kasteel bezoeken. Snuif de winters van vroeger op aan de hand van de audiotour en bewonder de fraai gedekte tafels. Lees hier verder en boek je kaartjes voor een sfeervolle winteravond op het kasteel.

Winterwandeling
Wandel mee over de vesting Muiderslot Op 22, 24, 29 en 31 december om 11 en 14 uur kun je mee met een kleinschalige tour door het unieke buitengebied rond het kasteel. Trek je warme winterjas en stevige schoenen aan en dompel je onder in natuur en cultuur. Reserveren is verplicht en kan hier binnenkort. De tour duurt een uur en kost 5 euro per persoon, exclusief geldig entreebewijs.

Snerttours
Op 30 en 31 december 2020 0m 15.30 uur blikken we terug op het afgelopen jaar. Geheel in stijl sluiten we het lastige jaar 2020 af met snerttours. Tijdens deze tours beleef je de allerslechtste rondleiding ooit Wie durft? Naast kommer en kwel, valt er gelukkig ook wat te (glim)lachen. Na afloop van de snerttours ontvang je een leuke winterse verrassing. Een snerttour kost 7,50 euro p.p. Reserveren is verplicht en kan hier binnenkort.

Winterkasteel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.