Open dag Fort bij Kudelstaart

Open dag Fort bij Kudelstaart

Nog even een frisse neus halen. Zondag 29 nov. tussen 14.00 en 17.00 uur is Fort bij Kudelstaart gratis open voor publiek. Wandel door

Fort Kudelstaart is al meer dan 100 jaar een begrip in Aalsmeer en Kudelstaart. Jarenlang was deze parel afgesloten voor publiek. Achter de afgesloten hekken gaan een prachtig forteiland en een oud fort met grote cultuurhistorische waarde schuil.

Martijn de Liefde wil dit mooie fort samen met vele partners opknappen tot een grensverleggend en toegankelijk nautisch centrum: Het Zeilfort. Met een jachthaven, havenfaciliteiten en ligplaatsen, wordt het fort niet alleen een plek voor zeilers. Het forteiland wordt opengesteld voor publiek met hotelkamers, een museum en restaurant, culturele en sportieve evenementen.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vele onderzoeken die noodzakelijk zijn voor de bestemmingswijziging. Het ontwerp bestemmingsplan heeft nu ruim twee jaar in beslag genomen. Dit najaar beslist de gemeenteraad hierover. Bij een positief besluit kan de omgevingsvergunning aangevraagd worden.

Ondertussen heeft architect Serge Schoemaker (tevens architect/ontwerper van Fort bij Hoofddorp) het masterplan uitgewerkt met ontwerptekeningen. Ook is de dakrenovatie bijna afgerond met steun van de gemeente Aalsmeer en provincie Noord-Holland.

Open dag Fort bij Kudelstaart
Heb jij altijd al eens een rondje willen lopen door en over het fortterrein van Fort bij Kudelstaart? Of woon je in de buurt en wil je graag meer weten over het Masterplan? Zondag 29 november van 14.00 tot 17.00 uur is het fort geopend en is Martijn de Liefde als exploitant aanwezig om je vragen te beantwoorden over het ontwikkelplan voor het fort.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in op zeilfort.nl.

Adres: Kudelstaartseweg 96a, Kudelstaart

Open dag Fort bij Kudelstaart

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.