1

Spannende kerstverhalen op sfeervol Loevestei
Spannende kerstverhalen op sfeervol Loevestei

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie. Kom je ook?

Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie. Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en glhwein en spannende kerstverhalen uit de geschiedenis van Loevestein. Hoe bracht ridder Dirc zijn avonden het liefst door? Dat was niet met een boek voor de haard kunnen we je verklappen. Ook vertellen onze professionele gidsen hoe er in de tijd van Hugo de Groot kerst gevierd werd. En hoe bracht familie Schanstra de kerstdagen door tijdens de Eerste Wereldoorlog? Wist je dat zij maar liefst 400 gasten op bezoek kregen? Wat zal er op het menu hebben gestaan?

Kom in de kerstvakantie van 19 december t/m 3 januari 2021 naar Loevestein en beleef geschiedenis in het echt.

TIP:
Je kunt deze vakantie (zonder meerprijs) ook de tijdelijke tentoonstelling Cultuur onder vuur bezoeken op Loevestein. Deze tentoonstelling gaat over de bescherming van kunst en erfgoed tijdens gewapende conflicten.

LET OP: Op 1e Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag zijn het kasteel en de vesting gesloten.

1001 bommen en granaten
Naast het speciale programma voor de kerstvakantie kun je ook de 1001 bommen en granaten presentatie beleven. Want Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies.

Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende eeuws soldatendorp. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven. Op Loevestein ga je zelf de vesting ontdekken met een persoonlijke sleutel. De sleutel bevat een chip waarmee spellen kunnen worden gespeeld en verhalen van vroegere bewoners kunnen worden gestart.

Praktische informatie
Wegens de corona-maatregelen is het nodig vooraf online een entreebewijs n een tijdsblok ticket te reserveren, ook voor museumkaarthouders.  Je reserveert een tijdsblok ticket voor je aankomst bij de entree, daarna kun je tot sluitingstijd blijven. www.slotloevestein.nl/tickets.

 Bezoek www.slotloevestein.nl

Spannende kerstverhalen op sfeervol Loevestei
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-